Ce cumpar eu de la Obor si de ce nu merg foarte des acolo

Uaaaaauuuu cum este Obor-ul, intr-un fel ma fascineaza, intr-un fel ma sperie! Da zau ca este o lume aparte! Imi place comertul “vechi/ vintage” , aglomerat, colorat, imi displac vanzatorii plictisiti si patronii care speculeaza interesul crescut pentru croitorie din ultima vreme.

Exista mitul “La obor gasesti foarte ieftin & calitate!”  – nu prea cred! Au un adaos comercial destul de consistent si vanzatorii de acolo is foarte morocanosi! Si majoritatea marfurilor sunt  tot din China/ Turcia.

Ce-i drept, daca doresti sa iti faci o singura bluza, e un loc ok-ish sa iti iei material, dupa cautari lungi, ai sanse foarte mari sa gasesti unul care sa iti placa. Dar daca doresti sa iei ceva mai mult, as sugera Sam Expo (daca vrei mult mai ieftin – dar e departe) sau Sahara (o idee mai ieftin – dar este central).

Merg la Obor sa iau cateva chestii pe care nu le-am gasit in alta parte, cum ar fi:

 • FETRU la metraj – este un stand, mercerie la baza, care vinde metraje de fetru, au colori diverse si pretul este de 25 lei/m sau 40 lei/m – nu mai tin minte, dar oricum iesi mult mai bine decat daca iei la coala (7-8lei coala A4 – preturile sunt pentru fetru de 3mm). Ce imi place, este ca pot realiza produse mai mari 🙂
 • Bumbac 100% – lat de 240cm la 19 lei/m pe culori diverse, doc pe colori vii – am pus mai jos cateva poze cu standul de la care iau bumbac.
 • Cateva mercerii interesante – am gasit la unele cateva modele de broderii foarte frumoase sau nasturei asa, mai cu mot
 • Gasesti tridenti albi – acesti tridenti mi-au mancat zilele. E singurul loc unde am gasit pe alb, in rest doar pe negru 🙁 desi is foarte scumpi – 7-8lei/buc – asta daca ai nevoie urgent de ei, altfel cumpar online.

Ca si concluzie, merg acolo cand doresc sa iau bumbac 🙂 dar pentru mine nu este un loc de unde sa ma aprovizionez constant.

Broderii de toate felurile, mai late, mai subtiri, cu sau fara flori

Obor - mercerie

Bumbac, mult bumbac, standul este undeva langa o librarie, promit sa revin cu numele firmei exact!

Obor - Bumbac

Obor - bumbac

Obor - bumbac

In curand o sa postez si despre Sam Expo, Sahara si cateva depozite 🙂

Zi faina si cu soare!

 

5 Replies to “Ce cumpar eu de la Obor si de ce nu merg foarte des acolo”

 1. Buna Alexandra!
  Io’s utilizator materiale bio/naturale, ai recomandari si pe domeniul asta? Pustiul meu nu tolereaza materiale conventionale/amestecuri si ii lucrez ce pot bio, ce nu, lana, bumbac, in.
  As veni intr-o zi cu materialele in spinare, daca faci si pt copii ceva.
  Spor la treaba!
  Mady

  1. Hey hey, fetrul este din sintetic 100%, pasla este din lana. Pasla este foarte scumpa, cel putin asta am gasit eu pana acum. Fetrul pentru ca este din sintetic se scamoseaza destul de usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.