Cum alegi o masina de cusut, tips & tricks

Uaaaaai ce fain este sa cosi, sa iti faci singura lucruri, sa dezvolti o pasiune! Pasiunea mea este croitoria si de cand mi-am descoperit aceasta pasiune, am tot invatat diverse lucruri. In ultima vreme, mai multa lume m-a intrebat ce masina de cusut sa cumpere. Eu cred ca este ceva foarte important cum alegi o masina de cusut, are sanse foarte mari sa devina o prietena tare buna!

Prima mea masina de cusut a fost un Singer Trandition, editia aniversara 160 ani – doamne cum am iubit aceea masina, si ce treaba buna a facut – am cusut cu ea absolut tot ce vedeti la Molcush! Inca o mai am, e putin “dezbracata” – i-am scos carcasa ca sa fie mai vintage. Da, a cedat, dupa ce am cusut vreme de 6 ani la ea in ritm industrial <3

Cred ca este foarte fain sa ai o masina de cusut in casa, nu este greu sa inveti sa o folosesti si te poate ajuta de multe ori: scurtezi o fusta, cosi o perna, faci un saculet de jucarii pentru cel mic 🙂

Cea mai importanta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui cand doresti sa cumperi o masina de cusut este:

Ce vrei sa faci cu ea? 

 

Hai sa le luam pe rand:mademoiselle

Vrei sa cosi de 2-3 ori pe luna, produse simple? O traista, o fata de perna? Sa scurtezi o fusta? Este foarte ok sa iti iei o masina mai simpla, nu o sa ai la ce folosi toate tipurile de cusaturi daca tu vrei doar sa cosi drept. Aici totusi cred ca este important sa nu te zgarcesti la 50-100 de lei in ceea ce priveste calitatea, cele foarte ieftine si de la branduri necunoscute au sanse mai mari sa te frustreze, sa le “cedeze” piesele rapid. Nu zic ca is total nefolositoare, iti poti face treaba, desigur, dar pot fi sacaitorare. O astfel de masina ajunge undeva pe la 450 – 550 lei  – propunerea mea: Singer Mademoiselle.

 

InitialeVrei sa cosi produse mai complexe, sa iti faci singura diverse haine? Sa iti dezvolti o pasiune? Din experienta de pana acum, e nevoie de o masina care sa poata realiza cateva lucruri: sa aibe zig-zag-ul ajustabil, sa fie prietenoasa, usor de manevrat & de invatat, sa iti permita sa cosi materiale diverse la ea (mai groase, mai subtiri). Eu, o astfel de masina mi-am cumparat cand am inceput – nu stiam ca o sa fac un business, doream doar sa imi fac singura hainele! Aceste masini sunt undeva intre 600 – 800 lei. Propunerea noastra: Singer Tradition 160 – cea mai draga masina mie sau Singer Initiale.

 

SuperaVrei sa faci un mic business? Vrei sa cresti complexitatea produselor pe care le faci? Sa arate ca cele din magazin? Sa cosi toate tipurile de materiale? Atunci vorbim de masini care sa iti permita asta: sa poti folosi un ac dublu, sa ai mai multe tipuri de cusaturi, sa aibe un motor mai puternic. Masinile din aceasta categorie costa undeva intre 800 – 1400 lei – diferenta e data de numarul de tipuri de cusaturi pe care le  poate realiza. Eu personal aici m-am indragostit iremediabil de Singer Supera – wow cum coase aceasta masina, o avem la atelier pentru cursuri. Poti coase lejer orice tip de material cu ea, si cel mai fain este ca mi-a rezolvat problema cu materialele groase/ produsele cu multe suprapuneri. I heartle it!

Mai sunt si masinile de brodat. Poti coase lejer orice produs la ele, dar functia lor principala este de a broda. Sunt unele masini care iti permit sa brodezi o poza de pe calculator. O astfel de masina ajunge pe la 3.500 – 4.000 lei, desigur sunt si unele la 20.000 lei 😉

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa imi scrieti 😉

Apropo, daca doriti masini de cusut Singer, Molcush are un parteneriat tare fain cu ei, si va putem oferi masinile la un pret foarte avantajos, cu garantie direct la producator cu tot, inclusiv testare la noi la atelier! 

Masini de cusut Singer

94 Replies to “Cum alegi o masina de cusut, tips & tricks”

  1. Auzi? ‘Druta’ vine ca prescurtare de la ‘Draguta’, nu? Hai, spune drept!
    Zau, m-am uitat la videoclip (si de cand mi-am dorit asa o explicatie, ma durea lenea s-o caut in engleza, recunosc, lenea de-a translata intregul lor sistem pe piata noastra, cautam si inventand analogii si-apoi cu price ro scotocind comori inchipuite! Sarumana de ajutor! Nesperat, de mult asteptat!) si, cand s-a terminat, si-a aparut scris numele site-ului la final, ori ca era vinu’, ori ca era dioptria, puteam sa jur ca scria alexandradragutapunctro!
    si deci Singer.. ehmmm? (da’ nu suna mai fain ‘Mademoiselle’ decat ‘Initiale’ ? asa, ca cheste… – aici sigur e de la vin -_^)

    1. Hihi, Cecilia, asa de mult imi plac comentariile tale 🙂 ma bucura mult si is tare haioase! Acum despre denumirile masinilor, cei de Singer stiu mai bine, mie personal cel mai bine imi suna acum Supera, m-am indragostit de ea <3

  2. Pai probabil Super-Draguta la Supera trage si e chiar logic sa fie asa…
    – cat despre comentarii – ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa mai primesti :))) (zice io inrosita pana-n varful urechilor)

  3. Buna ziua!
    Eu am o Singer Tradition si as vrea sa stiu daca pot folosi ac dublu la ea.
    Si de unde pot gasi un ax suplimentar pentru bobina ca am cautat peste tot si nu am gasit… nici ace pentru piele Singer nu am gasit…
    Multumesc frumos si astept cu mare interes tips & tricks-urile urmatoare 😉 !

    1. Buna Denisa 🙂 multumesc frumos de mesaj! Poti folosi ac dublu la Tradition-ul pe care il ai, doar ca o sa poti realiza doar cusatura dreapta. Nu ai cum face zig-zag sau alte tipuri de cusaturi. Noi o sa avem incepand de vineri la atelier si ax suplimentar pt bobina si ace pentru piele de vanzare. Daca doresti ne putem vedea si le poti achizitiona de la noi 🙂

      1. Buna ziua. As dori sa stiu daca puteti trimite prin posta/curier un ax suplimentar pentru bobina ca eu nu sunt din localitate. Daca da, unde ma adresez? Multumesc mult pentru raspuns!

  4. Draga Alexandra,

    Chiar astazi te-am descoperit si m-ai vrajit. Din click in click, tot cautand mai multe informatii despre masinile de cusut, am dat de minunea care esti 🙂
    Eu nu am intrat in contact cu croitoria decat in copilarie, bunica mea avea o ILEANA si ne croia tot felul de rochite si fuste colorate. Am urmarit-o cu interes de fiecare data si stateam cu sufletul la gura ca nu cumva sa-si coasa degetele.
    Revenind la subiect, de vreun an ma tot gandesc sa achizitionez o masina de cusut dar n-am ajuns inca la magazin ;).
    Avand un magazin cu haine pentru copii, m-am gandit sa ma apuc sa le si croiesc si daca tot te-am gasit am zis sa incerc sa adun cat mai multe informatii si intrebarea mea este, ce masina de cusut s-ar preta.

    Multumesc frumos si o zi racoroasa iti doresc!
    Catalina

    1. Buna draga Catalina 🙂 multumesc tare mult de mesaj!

      Eu, din ce mi-ai zis tu, as merge pe Singer MADAM 3 sau SUPERA, depinde cat de mult doresti tu sa cosi 🙂 Uite, asta-i numarul meu de telefon – 0741142186, hai sa ne auzim sa discutam mai pe larg 🙂 Chiar mi-ar placea!

      Zi cu soare sa ai!
      Alex

  5. Bună Alexandra. Îmi place tot ce ai făcut cu “molcush” . Şi eu doresc să-mi cumpăr o maşină de cusut. Da. Oare câţi mai sunt ca mine!? După ce am văzut “Cum alegi o masina de cusut, tips & tricks” de Alexandra Druţă am fost convinsă 99% să-mi iau Singer Tradition 160. Ştiu, sunt începătoare dar las` mă fac eu mare! Aş avea mai multe spus în sensul că încă nu am cumpărat-o (maşina de cusut) încă. De unde, cum…? Mulţumesc.

    1. Buna Maria Magdalena, multumesc frumos ca ai scris, ma bucur mult cand primesc astfel de mesaje si ca pot sa fiu de ajutor 🙂

      Tradition este masina pe care am “debutat” si eu. Si a fost foarte ok pentru inceput. Intre timp, a aparut o varianta mai noua (Initiale 2250), care este pe la acelasi pret (avand specificatii similare si in plus o trusa de accesorii).

      Legat de unde o cumperi, prin Molcush avem un parteneriat cu Singer si putem vinde masinile lor, cu garantie 2 ani direct prin ei. Daca imi dai un email (druta.alexandra@gmail.com), putem sa povestim mai multe 🙂

  6. Bună, Alexandra
    S-au înmulțit articolele de ultima oară când am intrat pe website. Nu știu pe care să intru mai repede. Toate sunt interesante. Vopsea, printare, ațe, țesături…. Music to my ears ! Îți mulțumesc că ne împărtășești din experiențele și cunoștințele tale.
    Admiram produsele de pe Fb și am dat peste pozele din aprilie cu mașinile de cusut. Deschideai fericită cutiile cu jucării Singer și este prinsă parțial în poză o mașină Futura 4060, numită Quantum Stylist 9960 prin afară, habar n-am de ce. Am recunoscut-o imediat după design și butoane, pentru că mă uit de câteva săptămâni la mașinile Singer.
    Mă interesează de fapt cum se comportă mașinile computerizate față de cele mecanice ( nu cele specializate pe brodat). Necesită o întreținere specială, revizii mai frecvente ? Mi-ar fi de mare ajutor părerea ta 🙂
    Mulțumeeesc

  7. Buna,

    Acum v-am descoperit si m-ati cucerit cu cate lucruri faine faceti. Imi doresc tare mult sa invat si eu sa cos. Am incercat putin pe un Singer electric vechi-vechi. Fain el, dar mi-a dat niste batai de cap pt. ca se tot deregla. Anyway, am vazut ca ai mentionat ca aveti parteneriat cu Singer si ca se pot achizitiona masini de cusut la pret avantajos. Sunt interesata sa cumpar o masinuta pt. incepatoare. Ma poti ajuta cu detalii de unde exact pot sa comand si ce preturi sunt? Mersi mult!

  8. Salut Alexandra,

    Ma bucur foarte mult ca am descoperit blogul tau. Fix la momentul potrivit. 🙂
    Sunt interesata sa descopar un nou hobby, acela de a crea niste gentute din piele + textil(eventual). Insa sunt blocata in partea de research pe ce masina de cusut de aleg. Crezi ca imi poti face niste sugestii? Mentionez ca momentan nu stiu sa cos la o masina, insa am gasit pe cineva care ar fi dispusa sa ma ajute pentru a defini un model initial si a invata sa fac singura.

    Multumesc!

    1. Salutare, Andreea, multumesc pentru mesaj! Din ce stiu eu, pielea naturala se coase la mana sau la anumite masini speciale. Eu am reusit sa cos piele si cu casnica, doar ca trebuie sa pui foaie de calc sau sa ungi acul cu ulei de masina ca sa iasa, altfel e destul de greu. Dar sincer nu este o solutie pentru produse complexe. Noi la atelier croim pe MADAM 3 preponderent si mai folosim si SUPERA si o masina industriala de la Juki. Daca ar fi sa recomand ceva, as spune MADAM 3 (noi o avem la 870 lei), este foarte ok. Daca vrei sa discutam mai pe larg, imi poti scrie pe druta.alexandra@gmail.com. Zi cu spor!

  9. Buna Alexandra..vreau sa cumpar o masina de cusut pentru a modifica tricouri,rochite etc.sunt slabuta si mereu hainele imi sunt mari..Problema este k nu stiu sa cos..am nevoie de un mic curs..si evident nu stiu ce masina de cusut sa.mi cumpar.:*

  10. Buna!
    Vreau sa invat sa cos si sa imi fac singura hainele (cel putin rochitele). Dupa ce recomandari am mai citit as vrea sa comand Singer Initiale 2250 si inainte sa dau comanda as vrea sa stiu ce trebuie sa mai cumpar la ea (poate reusesc sa comand totul din acelasi loc) sau de unde sa le cumpar, ca atunci cand ajunge pachetul sa ma apuc direct de cusut :)).
    Mersi!

    1. Hey Mihaela, multumesc de mesaj! Noi avem pe stoc Initiale si avem si alte necesare. Din punctul meu de vedere, obligatoriu ar fi sa iti cumperi un ulei pentru uns masina. In rest masina are o trusa a ei care include cam tot ce ai nevoie, cel putin acum la inceput. Daca vrei ne putem vedea la atelier la noi sa iti arat tot ce avem 😉 poti sa imi dai un email pe druta.alexandra@gmail.com sa ne spunem mai multe! pup si weekend fain!

      1. Hei! Scuze, dar eram asa de entuziasmata incat in ziua urmatoare am comandat-o din alta parte, iar acum astept sa vina.
        Cine stie.. poate o sa ma tin de treaba si urmatoarea masina o iau de la voi.
        Mult succes in continuare!

  11. bunaaa, doar ce mi-a dat o idee prin cap sa ii finantez lui mami o croitorie si soarta m-a adus pe aici pe la tine,eu nestiind prea multe despre ,,masini,,..// felicitari pentru explicatii,modul relaxant de a vorbi si evident rabdarea fata de novici// un pupic 🙂 esti super!

  12. Buna,
    imi place foarte mult ce faci tu aici :-).
    Daca nu as locui in Cluj m-as inscrie la ateliere, dar o sa ma uit la tutorialele tale, dupa ce imi iau masina de cusut.

    Ti-am trimis si un un mail.

      1. Daca vii in Cluj, te rog sa ma anunti!
        O sa-ti dau nr de tel cand comand masina, sapt viitoare.

        Multumesc,
        esti o draguta 🙂

  13. buna,cine-i Molcush e pers fizica, e nume de firma?…nu inteleg daca se poate un nr. de telefon,o adresa vreau sa cumpar pt maicamia o masina de cusut.
    in ce tara sunt produse masinile singer?

  14. Bună ,Alexandra !Te -am descoperit din întâmplare in timp ce cautam vatelina hipoalergenica pentru umplere .Imi place tare mult cum iti spui povestea ta și cum îi incurajezi si pe altii sa-si urmeze pasiunea.
    Eu sunt la inceput de drum…si doresc sa mi achizitionez o madina de cusut ,oscilez intre cele de 600-800 lei si ceaa de 800-1300lei.Astep sfatul tau .
    Multumesc frumos !

  15. Buna Alexandra,citesc cu placere tot ce postezi!! De curand am in cap niste ideii sa fac lucruri pt botez gen prosopel cu nume, data etc. Din ce m am documentat m am aruncat direct sa caut o masina de brodat… dar citind as putea sa procur si o masina care are ca functii litere si cifre plus elemente de brodat? Habar nu am de cusut..dar vreau sa învăț. Ce mai sfatui in privinta ideii mele? Multumesc! O zi frumoasa.

    1. Buna Diana, ma scuzi ca am raspuns asa de greu, am fost in concediu. Hai sa ne auzim la un telefon – uite numarul nostru – 0741 14 21 86 sa discutam mai pe larg 🙂

      Te pup si zi cu spor!

  16. Hello, Alexandra! M-am hotarat… vreau sa imi cumpar o masina de cusut 🙂 insa pe cat sunt de nepriceputa (deocamdata), pe atat sunt de nehotarata. Ma poti ajuta, te rog, sa aleg ce este mai potrivit pentru mine? Multumesc anticipat!

  17. Buna, imi doresc si eu un Tradition, la 3’copii ma pregatesc serios de croitorie… numai sa imi spui o adresa, am gasit 2 pana acum. Multumesc in avans, Filiz. ☺

    1. Salutare, noi din pacate nu avem Tradition pe stoc, dar avem INITIALE, care este fix aceasi masina, acelasi motor, doar alta carcasa 🙂
      Daca doresti sa vii pe la noi pe la atelier, cel mai bine discutam pe email ca sa stabilim o intalnire – uite adresa: contact@molcush.ro

      Zi cu spor!

  18. Salut, salut! Mi-am facut doar acum curaj sa iti scriu, desi te urmaresc de ceva vreme cu maaare admiratie si drag! Mi-a incoltit in suflet o dorinta mare de tot sa pot sa fac ceva cu mana mea, sa simt ca ia nastere la propriu un lucru, un obiect sub ochii mei… 🙂 Bunicul meu era croitor. Facea in special blanuri, cojoace, haine de iarna. De la toate blanurile si pieile mirosea urat la el in atelier, asa ca nu m-a atras prea tare sa stau pe langa el in timp ce lucra. In schimb mama ne facea hainute pentru serbari, lenjerii de pat, perdele… Ma uitam cum coase la masina ei cu pedala de picior si mi se parea ca e o zana buna care detine un secret maaare de tot. N-am apucat sa o rog sa ma invete sa cos! 🙁 Desi cred ca acum ea ma tot ciupeste de ureche si ma tot impinge de la spate sa ma apuc odata!! Am tot amanat sa fac ceva in privinta asta fiinda acum si eu sunt mamica de doi pui veseli si sprintenei de nu poti sa faci nimic de ei! Ei daaar, uite ca azi e ziua cea mare in care desi introducerea e mai mult decat explicita :))))), vreau sa te rog sa ma ajuti cu informatii despre o masina de cusut. Am inteles ca se pot cumpara de la voi? Sunt complet novice… As vrea totusi o masina care sa imi ofere libertate mare in timp, sa ma tina mult, sa fie usor de manevrat, asa ca intre astea as vrea sa ma decid: Madam 3, Madam 4 si Supera.
    Astept cu nerabdare raspunsul tau si mai ales sa ma apuc de treaba. Yupiiiiiii!!!

    1. Salutare, Lavinia! Incantata de cunostinta, frumoasa poveste ai 🙂 Eu zic sa te apuci de cusut, n-ai idee ce satisfactie ai de pe urma acestui hobby! La masini, eu as zice MADAM 3 dintre toate pe care le-ai numit tu, noi o avem la atelier si coasem pe ea zilnic si e foarte ok. Supera cred ca este o idee cam mult pentru acest moment, poate peste cativa ani, desi ce cumperi acum te poate tine mult si bine.
      Din pacate noi fix acum nu avem MADAM 3 pe stoc, abia la sfarsitul lui Septembrie.
      Te pup si spor in toate!

  19. Buna, Alexandra! Imi poti spune, te rog, ce diferenta este intre masina de cusut Singer Madam 2 si Madam 3?
    Care este mai buna?
    Multumesc frumos si felicitari pentru tot ceea ce faci 🙂

    1. Salutare, o diferenta majora nu este intre ele, noi avem la atelier doar Madam 3 de care sunt foarte multumita, doar ca din ce stiu momentan nu prea se mai gaseste pe nicaieri, dar o sa ajunga in curand in magazine, inclusiv la noi.

      te pup si zi cu spor!

  20. Buna Alexandra, e ceva de vis ce am citit aici! Vis care mi-as dori sa devină realitate. Bineînțeles novice dar cu voința și sper , și curaj. A sosit momentul sa fac ceva pt mine, pt suflețelul meu. De când a venit primul îngeraș la noi in familie am tot cochetat cu lucrurile handmade (croșetatul de rochița si caciulita a fost prima experiența, apoi cusutul perdelei, a draperiei, baldachin, set lenjerie pat si protecții pat, șamd) iar la bb 2 am luat o de la capăt, pt ca suntem norocoși ca am primit de la Dumnezeu o prințesa și un print. Din păcate, mașina m-a lăsat, ca de… de 30 de ani cât are… tot a mai făcut treaba, dar rămân fidela Singer de la bunica moștenire :). Long story short: sunt novice și vreau sa deschid un atelier handmade cu articole pt copiii. Începutul va fi greu sunt sigura, ca e un salt uriaș de la un singur program la 7, și la atâtea modele de cusături și funcții. Eu ma hotărâsem pe Inițiale (cred ca se pliază cel mai bine pt mine in acest moment) , dar cum vine vorba aia măsori de 10 ori și tai odată, voiam sa fiu sigura ca e decizia buna, mai ales ca la tine pot găsi ajutor din toate punctele de vedere. Mulțumesc mult om fain și pozitiv!

  21. Buna ziua, sunt total paralel cu domenium masinilor de cusut, dar as dori sa achizitionez una pt activitati casnice simple (scurtat un pantalon/blug, etc). Am vazut ca scrie in articol ca se poate achizitiona prin magazin masina Singer Mademoiselle, dar nu am gasit-o nicaieri listata. Imi puteti spune daca mai e valabila oferta si la ce pret final (cu transport) ar ajunge? Multumesc

    1. Buna Florin, scuze pentru raspunsul intarziat, a fost perioada arbatorilor si a fost haos total, nu am mai apucat deloc sa intru pe blog. Mademoiselle a fost o perioada cu stoc zero, acum parca au adus. Daca mai esti interesat, lasa-mi un mesaj pe contact@molcush.ro

      Seara frumoasa!

  22. Nu ai spus nimic de masinila de cusut din anii 80 metalice care te tin toata viata pe orice material. Si sunt in jur de 200 ron nu mai cumparati toate prostiile din plastic pt ca nu sunt fiabile au toata transmisia din roti dintata din plastic.practic nu merg decat cu materiale subtiri de aceea au si motoare de50 60 wati pentru a nu solicita mecanismul in rest articolul este ok dar nu preturile la masinile de cusut

    1. Buna, Larry, eu sa stii ca sunt de alta parere. Primele cusaturi le-am dat pe Nicoleta de la Cugir, avea parintii mei acasa aceasta masina. Deisgur ca masina inca functiona, dar cum mi-am luat una noua (de plastic cum ii spui tu) am simtit imediat diferenta. Era foarte usor de manevrat, am cusut cu ea absolut orice material. Recunosc la blug a fost o idee dificil, dar nu peste masura. Totusi o sa strang informatii despre masinile mai vechi si o sa postez un articol la un moment dat 😉 multumesc pentru sugestie! Zi cu spor!

  23. Buna ziua!
    Am primit o masina de cusut Singer Mademoiselle si as vrea sa mai achizitionez cateva lucruri care nu sunt incluse in pachetul ei, cum ar fi piciorusele si acele din linkurile urmatoare:
    https://www.singer-romania.ro/produs/accessories-box-4/
    https://www.singer-romania.ro/produs/ace-masini-de-cusut-822/
    Insa am o intrebare: Aceste accesorii se potrivesc la aceasta masina de cusut?
    De asemenea am observat ca acele de cusut au diferite coduri cum ar fi 822 R, 823, 832, 848 (https://www.singer-romania.ro/wp-content/uploads/2017/07/20170705_132311-e1499250659378.jpg). Ma puteti ajuta cu ceva explicatii despre ce este vorba…
    Mentionez ca am pus aceste intrebari deoarece sunt incepatoare…
    Multumesc anticipat!
    O zi frumoasa!

    1. Hey hey, piciorusele sunt universale (cu cateva mici exceptii, dar aici nu reste cazul). Deci poti comanda fara probleme. Legat de ace, diferenta consta in ce vrei sa cosi cu ele. Sunt ace pentru lana, tesaturi elastice, jerse, etc. Trebuie sa citesti descrierea. Eu de fel imi cumpar ace de la Groz-bekert, nu ma prea uit la ce tip de varf au. Imi iau de 90n si de 80 – sunt cele pe care le folosesti cel mai des 🙂

  24. Buna Alexandra.Ma bucur mult ca te-am găsit,faci o super treaba!Eu nu știu mai nimic din ale cusutului,dar as dori sa ma apuc de treaba si pe lângă cusut as vrea sa si brodez, litere,cifre,desene,orice.As dori sa te întreb,cu ce ma sfatuiesti sa încep?Eu inițial ma uitam după o mașina de brodat,gen cum au cei de la Brother,cu lcd,dar acum ca te-am găsit,nu stiu daca e o idee buna si am nevoie de ajutorul tau…Multumesc frumos!

    1. hey hey Mihaela, sincer nu as putea spune ca sunt experta in masini de brodat, totusi stiu ca cei de la brother investesc in a avea masini care sa brodeze. Eu in directia asta m-as orienta.

  25. Salut!
    Tocmai m-am abonat la postarile tale. Te-am gasit exact acum, cand ma gandesc si eu sa incep o mica afacere in domeniu, asa ca am atatea intrebari, ca nu ar incape pe blog.Ma gandesc serios sa fac o plimbare la Bucurestim la voi la atelier! Dar prima si cea dintai: ce masina sa aleg intre Madam 3 si Supera (vreau sa creez carticele senzoriale din fetru, paturici patchwork si cam tot ce tine de camera copilului). O zi buna sa aveti!!!

    1. Hey Oana, eu as merge pe MADAM 3, nu cred ca ai nevoie de supera 🙂 noi le avem pe amandoua, dar as merge pe prima. Mai tot ce vrei tu sa faci se pot coase lejer la orice masina 🙂 Spor in toate!

  26. Buna. Ma intereseaza o masina de cusut pentru a o face cadou cuiva. Va fi folosita pentru uz casnic. Oscilez intre Tradition 160 si Initiale 2250. Ce imi recomanzi?Am vazut si Tradition 2250 cu ce difera de Tradition 160? Sunt dispus si la alte sugestii. Multumesc.

    1. Hey Mihai, eu as merge pe MADAM 3 – este masina care pana acum mi-a placut cel mai mult, din toate punctele de vedere. Pret, calitate, fiabilitate – toate is foarte bune la aceasta masina. Eu am iceput pe Tradition si am putut realiza orice am dorit. Totusi acum, as alege MADAM 3, este mai prietenoasa 🙂

  27. Buna!
    Am dat peste articolul tau si mi s-a parut deosebit de interesant. Doresc sa ma reapuc de croit si de cusut. Nu am mai facut asta de 20 de ani 🙂 si cum la inceput am invatat sa cos pe o masina Singer primita de la bunica mea, desigur ca acum doresc sa imi cumpar tot o masina Singer. Ce sa fac? Nu pot uita prima dragoste!
    Am studiat cateva oferte pe net si am ramas un pic nelamurita. Pe site-ul Singer o masina de cusut 160Tradition2250 costa 999,99 lei si include si accesorii. Pe site-ul cel.ro gasim acelasi model la pretul de 639 lei, dar in accesorii nu are seturile de ace si mosorele dar are pedala si cablul de alimentare pe care nu le vad mentionate in site-ul Singer. Asa ca m-am trezit in fata unei dileme. Vrei sa ma ajuti?

    1. Hey Madalina, toate masinile vin cu pedala si trusa standard ( accesoriile de care spui tu). Fiecare magazin isi seteaza politica de pret. Deci de oriunde ai cumpara, este foarte ok 🙂 Noi avem Initiale pe stoc, aceasi masina cu Tradition, la 620 lei. Daca doresti ne putem vedea la atelier sa le testezi 🙂

      Zi cu spor!

  28. Buna! Ce bine ca te-am gasit! Am nevoie de sfaturile tale! Vreau sa cumpar o masina de cusut, sa scurtez pantaloni, sa mai fac cate un tiv, am o frizerie, iar pelerinele de tuns le mai taiem cu foarfeca de tuns si as vrea sa le cos intr-un fel de zig -zag, mai scurtez cate o maneca, adica o masina care sa ma ajute! Multumesc!

    1. Hey hey, Gabriela, multumesc frumos de email! Eu as zice ca o MADAM 3 de la Singer este perfecta. Daca nu cosi foarte des la ea, din cand in cand, as merge si pe Initiale 🙂 este la fel, foarte ok 🙂 Daca doresti, noi avem pe stoc si iti putem trimite fara probleme 🙂

      1. BUNA, ALEXANDRA!
        TE-AM DESCOPERIT DE CURAND SI SUNT INCANTATA DE TOT CEEA CE NE PREZINTI LEGAT DE PASIUNEA TA!
        AS DORI SA ACHIZITIONEZ O MASINA DE CUSUT MADAM 3.
        LA CE PRET O AVETI SI CUM SE PROCEDEAZA CU TRANSPORTUL?
        EU SUNT DIN CONSTANTA!
        MULTUMESC FRUMOS SI SPOR IN TOT CEEA CE REALIZEZI!

  29. Buna ziua,
    Am observat ca nu imi rapundeti la intrebarea precedenta.
    Vroiam sa mai intreb un lucru:
    La masina de cusur Singer Madam 3 suveica este pe orizontala si nu este metalica. Este mai putin rezistenta in timp fata de masini de cusut cu suveica metalica pe verticala?

    Multumesc pentru raspuns!

    1. Buna Emil, eu cos la un madam 3 de 3 ani , timp in care am folosit masina foarte intens si pana acum nu am avut nicio problema. Acum niciun plastic nu este mai rezistent ca un metal, dar sincer nu cred ca este ceva de luat in seama. Pentru ca este o masina casnica, nu o folosesti ca intr-o fabrica de cusut, nu o trantesti sau ceva de genul. Eu personal nu cred in mitul acesta cand vine vorba de masini casnice pentru ca iau in calcul ca este folosite mult mai atent. Daca vrei ceva mega rezistent, atunci recomand o masina industriala 🙂 SPer ca ajuta acest raspuns.

  30. Sarut mana.Am cumparat pentru sotie Singer Madame 3 datorita frumoaselor aprecieri pe care le.ai facut.Manualul de utilizare este in limba franceza.Te rog sa o ajuti cu o trimitere catre manual de utilizare in limba romana.Multumesc si iti doresc succes in activitatea pe care o desfasori.

  31. Buna Alexandra, te urmaresc de mai mult timp si datorita tie am prins curaj sa merg mai departe cu pasiunea mea. Ma poti indruma te rog catre un magazin fizic sau online de unde pot cumpara un piciorus pentru fermoar ascuns pentru o masina Singer Madam3? Multumesc, si felicitari pentru tot ce faci, tare frumos job ai

    1. Hey Anca, cred ca gasesti pe net fara probleme. Am vazut ca au si pe site-ul celor de la singer. Dar sa stii ca piciorusul de cusut fermoar ascuns este universal, deci nu iti trebuie unul special pentru acest model de masina 😉 seara faina!

  32. Buna ziua! Sunt intr-o dilema….am comandat masina Singer Initiale 2250 si am primit Tradition 2250 (nu 106).Este vreo diferență intre aceste mașini? Este necesar să fac retur?

    1. Buna Daniela, ele sunt cam aceasi masina – motorul sigur este acelasi. Eu le am pe amandoua si nu vad o diferenta majora intre ele. Tradition are o cusatura decotaiva in plus fata de initiale si initiale are o trusa cu accesorii in plus. Sper ca te-a ajutat 😉 spor!

  33. Buna, Alexandra!
    Am o mică pasiune pentru cusut, croit. Am mai făcut câte ceva, dar am cusut cu mâna. În ultimul timp mă bate gândul de a îmi achiziționa o mașină de cusut. Am urmărit clipurile tale de pe youtube. Te felicit din toată inima pentru tot ceea ce ne-ai învățat, ai ceva deosebit, reușești să transmiți mai departe pasiunea pe care o ai, faci ca lucrurile sa pară mai ușoare! Ai putea, te rog, să îmi trimiți și mie oferta pentru mașinile de cusut?

  34. Buna ziua. Vreau sa achizitionez o masina de cusut singer…supera sau tradition…sunt incepatoare dar am planuri mari. Mai colaborati cu cei de la singer? Daca as obtine un pret atragator pt supera…as cumpara-o. Multumesc.

  35. Buna, Alexandra!:)

    As dori sa achizitionez o masina de cusut de Singer Supera . Ai putea, te rog, să îmi trimiți și mie oferta pentru mașinile de cusut?
    Mentionez ca nu sunt din Bucuresti ci din Timisoara.

  36. Buna Alexandra,

    iti multumesc pentru acest blog util, prietenos si frumos structurat.
    Am, te rog, nevoie de sfatul tau pentru a-mi cumpara o masina de cusut. Vreau sa o folosesc pt mine si familie, sa fac haine, scurtat blugi, perne decorative…. An analizat Singer Madam 3 (la recomandarea unei prietene care vine la tine la workshop), Supera, JUKI HZL-355ZW-B. Nu stiu pe care sa o aleg, as vrea sa nu am probleme cu 2-3 straturi de denim, cu mers in service prea des, sa sa intretina usor…sunt la inceput de drum in ale croitoriei, nu stiu care ar fi prioritatea criteriilor in alegerea unei masini. Te rog mult sa ma ajuti!

    Iti multumesc anticipat.
    Cu drag,
    Malina

    1. Hey Malina, scuze de raspunsul foarte intarziat, am ratat cateva mesaje primite… eu as merge pe Madam 3 sau Supera, le am in atelier si stiu exact ce fac, cat sunt de rezistente. Pe Juki nu o cunosc. Cu blugul cand vine vorba de tivuri o sa ai probleme la orice masina mai putin la cea industriala (este vorba doar de locul acela dla tiv unde se suprapun 9 straturi), dar asta nu este o problema – poti face pasii respectivi manual.

      Sper sa ajute! SPor!

  37. Buna, Oare ceva sugestie de masina de cusut pentru incepatori ( care nu au pus mana niciodata pe o masina de cusut ) cat mai mica, usor de folosit si un pret cat mai mic aveti ? parca nu imi vine sa dau multe sute de lei pentru a face experimente 😀

    1. Hey Aurica, scuze de raspunsul foarte intarziat, nu stiu dar mi-au scapat cateva mesaje…
      Eu as merge pe Singer Initiale – este o masina foarte ok dar nu faci rabat de la calitate. Eu cred in general daca mergi sub 500-600 de lei ca deja te duci intr-o zona unde iei o masina economy.

      Spor!

  38. Buna Alexandra! Super interesant articolul. Ti-am trimis si eu un mail ca sa analizez oferta pentru masinile de cusut 😉
    Esti o dragalasa!

  39. Buna ziua, am citit/vazut materialele dvs. despre masini de cusut. As dori o parere de la dvs, daca se poate. Cu ocazia sarbatorilor intentionez sa-i cumpar sotiei o masina de cusut pe care sa o foloseasca in casa pentru diverse cusaturi casnice(scurtat, tivuri, rejanse, fermoare, butoniere, etc.).
    Imi doresc sa fie o masina robusta dar si delicata in acelasi timp, sa poata coase de la matase pana la jeans sau monton.
    M-am uitat la Supera, imi place ce se spune despre ea, credeti ca este OK sau este prea mult pentru o “casnica”,…poate o Madam 3…. ? Va sunt recunoscator pentru orice sfat, si va multumesc!

  40. Am găsit un articol ! WOW ! Era tot ce aveam nevoie sa îmi iau inima in Dinți și sa ma reapuc de cusut ! Îmi croiam haine simple ,de vara … la o mașina Ileana … dar s-a stricat acum vreo 15 ani și nimic nu am mai făcut ! Am ceva timp liber … sunt educatoare … și as vrea sa îmi umplu timpul
    As vrea sa încep o mică afacere ! Sa fac ii ! Dar fără broderie … ia nu are farmec ! As avea un buget …dar as spune ca nu îmi permit mașina de cusut și mașina de brodat ! Tu ce ma sfătuiești ? Care ar fi alegerea ta ?
    Te rog trimite-mi oferta de preț pt mașinile de cusut ! Multumesc !
    Numai bine îți doresc !

    1. Buna Catalina, din ce stiu eu broderiile de pe ii sunt facute manual. Deci tot ce ai nevoie este o masina pentru cusut si aici eu as alege Madam 3. Cred ca daca doresti sa faci broderiile cu o masina pierzi jumatate din farmecul unei ii si nici nu o sa o poti vinde la un pret bun pentru ca nu include fix aceasta manopera care ii da farmec 🙂

  41. Buna Alexandra,
    Mi-a placut mult articolul tau, mi-a fost foarte mult de ajutor sa inteleg universul masinilor de cusut :))
    Am o mica nelamurire daca ma poti ajuta, din articol si comentarii m-am decis sa achizitionez modelul Madam 3, dupa specificatii e exact ce as avea eu nevoie, doar ca nu reusesc sa il gasesc nicaieri pe stoc. Ai putea oare sa imi recomanzi un model similar? (daca nu, putin superior)
    Pe langa huse de pat, rochite si perdele, cel mai mult ma intereseaza sa reziste la mai multe straturi de materiale groase, gen 3-4 straturi denim.
    Iti multumesc mult de tot, o zi cat mai frumoasa!

    1. Hey hey Alda, din pacate MADAM 3 nu se mai produce, dar poti cumpara MADAM 5. Daca cumperi de pe site de la SInger ROmania, cu acest cod “alexandrasinger” poti obtine inca 10% discount :).

  42. Buna Alexandra,

    Multumesc pentru toate informatiie pe care ni le oferi! Pe mine m-au ajutat foarte mult cand mi-am ales prima masina de cusut – am ales o singer initilae 2250 cu care am invatat sa cos si m-am imprietenit rapid. Singura mea dificutate cu ea este ca nu are program de sulfilare, are doar zig-zag-ul. Pentru ca am nevoie si aceasta optiune vreau sa o schimb cu un model mai complex si vreau sa te intreb ce imi recomanzi. Madame 3 nu mai exista pe nicaieri, iar madame 5 nu mai este in stoc pe site. Despre Madame 2 ce parere ai? Multumesc! Spor si inspiratie in tot ce iti propui!

    1. Hey hey Catalina, ma bucur tare mult sa aud! Doar o singura mentiune, toate masinile casnice fac surfilarea sub forma de zig-zag. Daca vrei surfilare care sa arate super bine (fix ca la produsele din magazin) trebuie sa cumperi o masina separat. Se numeste triplock sau uberlock sau masina de surfilat.
      Eu nu as schimba masina 🙂 e foarte buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.