Primii pasi cu masina de cusut

Dupa ce ca este greu sa iti alegi o masina de cusut, aceasta mai vine si cu o carticica destul de stufoasa despre ce poate face, situatii dificile, descrierea butoanelor and so on. Asadar, m-am gandit sa fac un scurt filmulet despre ce inseamna o masina de cusut, ce fac acele butoane, care sunt primii pasi si cateva tips & tricks. Am ales ca si masina un Singer Initiale, cred  eu ca este reprezentativa pentru majoritatea masinilor de cusut, nu foarte complexa dar nici foarte simpla – oricum ele functioneaza mai toate la fel.

Mie, personal, nu prea imi place sa citesc aceste carticele, mai bine imi prind eu mintea, incep sa imi inchipui cum s-ar putea folosi decat sa o citesc ….bine cand tehnologia ma depaseste, apelez la ea totusi 🙂

Ce fata am :))) hihihi, inca invat care e treaba cu filmuletele si youtube-ul 🙂

Pana la urma cel mai importnt este exercitiul. Poti incerca sa cosi pe orice bucatica de material ramasa prin casa sau poti urmari diverse tutoriale. Pana la urma e ca mersul pe bicicleta – inveti, mai te dezechilibrezi dar pana la urma incepi sa te descurci si apoi nu mai uiti. Daca mai aveti intrebari, nu ezitati sa imi scrieti 🙂

O zi usoara, eu fug spre Orastie, intr-un loc tare frumos, sa vad o fabrica de ceaiuri!

11 Replies to “Primii pasi cu masina de cusut”

  1. Buna ! Îmi place foarte mult cum explici ca sa înțeleagă și începătorul ! Îmi poți face o recomandare de niște cursuri de croitorie ? Adică sa învăț fazele operațiilor pt un produs. Mulțumesc frumos !!! Bafta in continuare ! Faci o treaba excelenata !

  2. Buna seara, am lucrat in croitorie 20 ani , apoi am decis sa ma fac asistent farmacist . De 8 ani nu am mai avut o masina de cusut in casa …acum mi-e dor , inca mai am materiale necusute, un teanc de tipare. Intrebarea mea este , ce masina sa-mi cumpar (pentru a-mi face doar mie , sotului cate ceva ) . Ma intereseaza ca interiorul masinii , acolo unde este suveica tot mecanismul sa fie din metal nu din plastic. Multumesc . Superb site . Numai bine.

    1. Buna Cezia, eu as merge pe SINGER TRADITIONA sau INITIALE (ambele la 620 lei la noi) daca doresti cu suveica metalica. Dar sa stii ca si cele din plactic sunt acum foarte ok. Eu cos foarte mult la MADAM 3 care are suveica din plastic si pana acum (la cusut zilnic, cate 8 ore) nu am avut nicio problema. Cu drag, Alexandra

  3. Buna Alexandra!
    Foarte fain site-ul si filmuletele.
    Eu nu am pus niciodata mana pe o masina de cusut. Acum vreau sa imi cumpar una si sa incep sa cos una alta pt mine si fam. Filmuletele tale nu fac altceva decat sa ma ajute sa prind curaj, chiar si pt mine pare mai simplu cum explici. Ce masina mi-ai recomanda?

    1. Salutare, Cristina, multumesc frumos de mesaj, pentru incepatori eu as recomanda Singer Initiale sau Madam 3. Amandoua sunt foarte ok, dar daca vrei sa discutam mai pe larg, hai sa ne auzim la un telefon – 0741 14 21 86 😉 spor!

  4. Buna Alexandra, foarte fain site-ul, super util 🙂 As vrea si eu sa cumpar o masina de cusut, ca sa imi fac tot felu’ 🙂 As vrea ceva de calitate, cu care sa pot coase bumbac, matase, dar si materiale mai groase, chiar si piele naturala daca se poate. Piele mai subtire, pentru o poseta, sau aplicatii din piele. Bugetul meu e pana in 500 de euro. Ai vreo recomandare? Mersi mult si spor 🙂

    1. Salutare, Lya, multumesc frumos pentru mesaj! Hai sa ne auzim sa vorbim mai pe larg despre masina de cusut pe care doresti sa o iei – uite numarul meu 0741 14 21 86 😉 tinem legatura!

  5. Alexandra draga, indicatiile tale, mi-au fost de un real folos.
    Am cumparat masina de cusut de catva timp, trecand de la o masina de cusut “Union” la acesta, este o diferenta. Sper sa ma descurc bine, sa ma acomodez repede cu aceasta.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.