Andreea Rosca – unul dintre oamenii care m-au ajutat sa nu renunt cand imi era tare greu cu Molcush

Andreea, imi esti foarte draga! Asaaa, dar cine este Andreea Rosca – face foarte multe lucruri si zau ca nu as sti sa le enumar , imi pare asa, putin abstract sau pur si simplu, necunoscut mie. Totusi, pe mine m-a ajutat intr-un moment foarte important!

Andreea Rosca

In 2014, prin noiembrie, la 6 luni dupa ce mi-am dat demisia, am avut primul moment mai hardcore cand ma gandeam ca ce imi doresc eu sa fac, este putin pueril si ca nu am cum face un business din asa ceva.  Si ca un om cu tiglele la cap, m-am dus sa vorbesc despre asta cu sora mea si al ei sot. Vai ce bine am facut! M-a sunat sotul Alinei (sora mea cea draga) si mi-a zis: “Junior, uite stiu un workshop foarte fain pe antreprenoriat si cred ca ar fi bine sa participi, te ajut eu cu o 2/3 din taxa, tu pui restul, dar chiar cred ca o sa te ajute!”

Am zis, mai daca imi spune el, stie ce vorbeste, este la categoria de oameni in care am incredere, hai sa merg! Workshop-ul se numea “Effectuation Way” si era tinut de Andreea Rosca si Mona Dirtu. Ambele cu experienta in jurnalism…Sincera sa fiu, ma gandeam “oare nu o sa fie ceva plictisitor ca 99% din workshop-urile/trainingurile la care am fost? Oare nu dau banii de aiurea? Ce treaba au ele cu antreprenoriatul daca au facut jurnalism?” In fine, m-am dus!

Au fost cei mai buni 50 euro pe care i-am dat in viata mea! Desi workshopul era despre o varianta de a gandi cand incerci sa faci business, a fost special – a fost ca o super sesiune la psiholog, care iti pune motivatia personala pe masa si o despica in 10, care te “obliga” sa fii sincer cu tine, care chiar te ajuta! Si toate astea au fost facute de Andreea si Mona! Automat m-am apropiat de ele, cand totul a fost asa, personal 🙂 Ideea e ca dupa acest workshop, am inceput sa fiu productiva cu adevarat la Molcush!

Ce am invatat eu concret de la Andreea si de ce e pe lista mea de oameni faini:

1.Cat de important este sa iti tii mintea OPEN – open for real! Ea este un om care chiar este open-minded, si nu doar declarativ, chiar are super-flexibilitate! De ce cred ca ii important sa fii deschis la tot ce vine spre tine – habar n-ai cate idei faine se pot lega, cate poti acumula intr-un timp mult mai scurt.

2.Cat de important este networking-ul – atat “economic” cat si “educativ” – cu cat cunosti mai multa lume, cu atat iti poti crea mai multe oportunitati de business. Dar in acelasi timp, poti invata enorm de la oameni. E foarte fain sa stai de vorba cu oameni care au trecut deja prin ce ai trecut tu, afli multe lucruri pe care sa le eviti 🙂

3.Nu e bine sa stai pe loc – pai ma uit la ea, mereu face ceva, si de multe ori face ceva nou – pai ea iese din zona de confort foarte des. Cum e sa fac si eu asta? Dupa 2 ani, zic tare si raspicat – este foarte fain, asa am “crescut” cel mai mult!

4.Aduna oameni care iti dau energie in jurul tau! – suna cliseu, dar cu totii tinem oameni langa noi pentru ce au fost candva. Zau nu cred ca este gresit ca la un moment dat sa te uiti putin in jurul tau si sa decizi sa dai energia pe care o ai doar celor care chiar te fac un om mai fain, nu celor care te trag in jos sau care se “hranesc” din tine, din entuziasmul tau!

5.Nu tine lucruri atarnate dupa tine – vai cum m-a enervat asta cand mi-a zis-o….insemna sa rezolv/ clarific acele lucruri pe care le tot amanam, de care nu aveam chef dar care totusi reveneau in munca mea. E mai bine sa fie curat! Cam asa este! Mai greu, dar am inceput si eu incet, incet sa deprind acest obicei!

6.Cum e sa inspiri atat de multa incredere precum inspira ea – asa vreau si eu sa fiu! Este un om la care te uiti si vezi calitate, loialitate, incredere! Firesc ca ii si ea om, mai injura uneori, mai repede lumea, n-are mereu rabdare, dar e frumos sa o privesti! Te inspira si vrei sa lucrezi la tine ca sa poti transmite si tu asta intr-o zi!

Nu o idolatrizez pe Andreea, dar mi-ar placea sa am multe din “punctele” de mai sus! Mi-ar placea pentru ca stiu ca is faine de avut, ca ma fac om mai bun si mai puternic!

Thanks for being my friend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.