Povestea cu Fares si ce m-a fascinat la ei – asta da business sanatos!

Acum 2 saptamani, am fost invitata de Fares sa merg alaturi de alti bloggeri la Orastie – orasul de unde a pornit toata povestea cu ceaiurile.

Uuuuuu, cum sa nu? Plaaaaante multe! Nnumai bune pentru vopsit natural tesaturi! Uuuuu, poate fac un parteneriat cu ei, uuuuu, ce incantare! Daaa, vin, cum sa nu, mi-ar placea mult! Stiam de Fares, stiam de ceaiurile lor, personal beau “Hapciu” iarna de sparg, stiu de la sora mea ca ii bun. Dar mare bautoare de ceaiuri nu sunt, asta-i adevarul 🙂

M-a intampinat Ema, din partea Fares, un om tare frumos si cald. Ne-am pornit si dupa 7 ore  ajungem la Orastie, la fabrica Fares!

De aici incepe ceea ce numesc eu business tare sanatos! Si e romanesc 100%! Good game, Fares!

fares plantatie

O sa le iau pe rand:

Echipa Fares – cred ca “loialitate” e cuvantul cel mai potrivit, am stat putin mai mult de vorba cu Adelina – brand managerul Fares – este minunata, tare bucuroasa sunt ca am cunoscut-o. Sa vezi un om care dupa 20 si ceva de ani la aceasi companie, vorbeste cu atata respect, cu asemenea eleganta, despre cat de mult ii place ce face, e uaaaau! Daca e sa dam la o parte marketingul din toata aceasta poveste, ea totusi a stat tot acest timp acolo, stie toata compania la perfectie si dupa atata timp inca crede foarte viu in ea – n-are cum sa fie altceva, decat un business sanatos si frumos! Nici Nicoleta Daramus – directorul de firma  sau  Ramona Popa – directorul de productie nu-s mai prejos, aceasi pasiune si dedicatie o vezi si la ele. Este ceva fain tare acolo!

Business-ul efectiv – e frumos mai, e chiar frumos – fac ceaiuri, ceaiuri dupa tot felul de retete, pentru tot felul de oameni, cu tot felul plante si plantute! Si pe langa, mai fac capsule, siropuri, tincturi – tot din plante. E un fel de “iei natura de o mana si o faci prietena cu omul”! Nu e nimic rau sau nociv sau comercial in asta! Fiind asa aproape de natura, firesc ca iti ajunge motivatia toata viata ca sa tii si sa cresti un astfel de business! Fares nu polueaza, nu scoate consumatorism pe banda rulanta, nu, Fares iti face ceai!

Fabrica & personalul  – abia asteptam sa vad conditiile de lucru, sa vad fetele angajatilor, sa vad tot procesul in sine. N-am nimic de criticat – oamenii aia fac dus zilnic la intrarea in fabrica! Oamenii aia respecta produsul la care lucreaza. Oamenii aia, nu au birouri individuale, ca na e fabrica, dar au spatiu, nu stau claie peste gramada, nu sunt exploatati, au conditii foarte faine. Cand zilnic apar articole cu exploatarea angajatilor la fabricile de textile si nu numai, sa vezi aceasta fabrica – JOS PALARIA!

Este un business care sustine un oras – are 700 de angajati, 400 doar din Orastie.

In acest moment, stiu sigur ca exista si fabrica si forta de munca respectata si in Romania. Cred ca au tras tare, cred ca e foarte multa munca si pasiune in spate, dar ce am vazut eu zilele astea ii semn clar ca au reusit!

N-am primit 10 saci de ceaiuri ca sa scriu asta, am primit un cadou mic si dragut, la fel cum dau si eu cursantelor de la atelierele de croitorie, in semn de multumire ca au ales Molcush, in semn de multumire ca am ales Fares!

Uite, eu aleg sa sustin acest business, pentru imi arata ca este posibil sa faci si calitate si cantitate in Romania! Eu, Alexandra de la Molcush, prind curaj prin exemple de acest gen!

 

Impreuna cu Adelina, brand manager-ul de la Fares

Adelina (Fares) si Alexandra Druta

 

Uite musetelul pe care o sa il bei la iarna, e fix acolo, la Orastie 🙂

lanul de musetel fares

De la stanga la dreapta: Irina, Ema, eu, Simona, Roxana Si Pepa

Alexandra Druta pe drum spre Fares

Cu musetelul <3

Alexandra Druta si musetelul Fares

P.s. Cum e sa treci printr-o fabrica si in fiecare camera sa simti un alt miros, si nu unu oarecum, ci unul tare frumos, menta, sunatoare, musetel, plante de toate soiurile 🙂

P.s. Photo-shootingul a fost minunat, ma sacaie putin musetelul pe care l-am “vandalizat” – aleg sa repar acest lucru prin folosirea plantelor care nu sunt conforme standardelor la vopsitul tesaturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.