Proiectul Dulpi – un soi de dulap do it yourself

Dulpi – primul dulap pe care l-am construit, este foarte special – este despre bunatate, creativitate, utilizare smart si joaca!

In sala unde tinem atelierele de croitorie aveam nevoie de un dulap sau ceva cu multe rafturi. Am tot amanat sa cumparam unul, mereu sunt altele prioritare. Daca am avea acum o mie de euro, am lua multe alte chestii (croiorie related).

Sa va spun povestea lui 🙂 Intr-o zi primim un email de la administratorul spatiului in care avem sediul – casuta Molcush, in care ne spunea ca ar avea cateva piese de mobilier, care pot fi refolosite, si poate le-am dori noi. Pentru o secunda, m-am intrebat, cum asa? gratis? hmmm oare de ce? Mai apoi mi-am dat seama ca este despre a re-folosi, despre a nu risipi. Va multumesc tare mult, domnule administrator! Sper sa va placa ce am facut!

Asa, revenind, mergem noi frumos sa vedem despre ce mobila este vorba, intr-un fost magazin, inchis pentru ca “red dot”. Uaaaaai ce am gasit acolo, comori! Erau cateva cutii, toate din lemn stratificat, din care puteai face fara probleme un dulap – acel dulap la care noi tot visam! Am gasit si cateva rafturi si doua oglinzi maaaaari si un birou, hapi me!

Ne-am organizat frumos, am gasit firma de transport, ideea este ca in 2 ore aveam mobila la noi in spatiu, si era muuuuulta, si ne uitam la ea, si ne intrebam: Doaaaaamne ce facem cu ea?!? A doua zi ne-am dus frumusel la Dedeman, am cumparat spray-uri cu vopsea de lemn, muuuulte culori, masti, manusi, costume….cam tot ce era nevoie!

Dupa ce am pus folie de plastic pe tot balconul, ne-am echipat si ne-am pus pe treaba – cam asa a fost:

 

Inca nu stiam ce ne asteapta 🙂

DSC_0005

Abia cand ne-am apucat de vopsit, ne-am dat seama in ce ne-am bagat!

Cu tot cu masti, simteai cum mirosul de la acele spray-uri te ia de cap… dar s-a lasat cu multe glume!

DSC_0011

Si am tot vopsit cuburi cu spor, si vedeam cat de repede se golesc spray-urile, speram sa ne ajunga. Intr-un final a fost ok!

DSC_0013

Ne-am pus si pe vopsit rafturile, noi aveam vopsea lavabila turcuaz, suntem tare mandri ce de a iesit!

DSC_0014

Cuburile noastre proaspat vopsite puse la uscat si la aerisit. In primul rand la aerisit 😉

DSC_0291

 

 

Ne-am pus pe aranjat cuburile, am ajuns la concluzia ca e tare dificil cu mai multe capete creative in aceasi incapere. Fiecare era “da vezi ca ala vine mai bine acolo”, “ba nu, pune-l dincolo”, “merge mai bine galben langa verde”. Ei, intru-un final am reusit! Am zis sa fim oameni responsabili si am fixat cuburile intre ele cu suruburi, a devenit imediat mult mai stabil.

Suntem tare mandri de dulapul nostru! 

dulap cuburi

 

Acum noi am avut norocul sa primim aceste cuburi, dar sunt foarte multe variante sa faci rost de mobila la preturi foarte mici sau gratis. Acum ceva vreme mi-am luat un pat, de pe grupul de FB : FreeCycle Bucuresti. O alta varianta este Lucruri Gratis.

Have fun!

2 Replies to “Proiectul Dulpi – un soi de dulap do it yourself”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.