Curatarea masinii de cusut

Masina de cusut, ca absolut orice alt obiect, are si ea nevoie de o curatare din cand in cand! Nu e lucru complicat, trebuie doar o periuta sau o pensula de machiat (preferata mea) ๐Ÿ™‚

Cand coasem la masina de cusut, cam orice material lasa scame. Si nu putine….daca desfaci masina o sa vezi despre ce vorbesc! Ca sa nu mai vorbim despre praful general prezent. Toate acestea trebuie curatate din cand in cand, mai ales ca multe se depun fix pe cateva piese destul de importante. Si daca nu sunt curatate, in timp pot ajuta la tocirea acestor piese.

De ce avem nevoie: o surubelnita mare (in cruce), o surubelnita mica (de obicei cea din dotarea masinii), o periuta (cea din dotare, dar merge minunat si una pentru pictat sau pentru machiaj), cateva servetele si putina rabdare ๐Ÿ™‚

Care sunt locurile pe unde trebuie sa umblam pentru a o curata: sunt doua – partea de sus, de langa axul masinii de cusut si partea de jos, unde se afla bobina si suveica.

Cat de des? Depinde de cat de des o folositi. Rar – o data pe luna. Des – o data pe saptamana! Trebuie sa recunosc ca uneori uit sa fac aceasta curatare si ungerea masinii la intervalul optim, dar cum imi aduc aminte, cum o fac!

Am pregatit un filmulet, sper sa va ajute!

Daca mai aveti intrebari, please do tell! Spor la cusut!

P.S. Pe contul de Youtube mai sunt cateva filmulete care va pot ajuta, check it out!

2 thoughts on “Curatarea masinii de cusut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *