Curatarea masinii de cusut

Masina de cusut, ca absolut orice alt obiect, are si ea nevoie de o curatare din cand in cand! Nu e lucru complicat, trebuie doar o periuta sau o pensula de machiat (preferata mea) 🙂

Cand coasem la masina de cusut, cam orice material lasa scame. Si nu putine….daca desfaci masina o sa vezi despre ce vorbesc! Ca sa nu mai vorbim despre praful general prezent. Toate acestea trebuie curatate din cand in cand, mai ales ca multe se depun fix pe cateva piese destul de importante. Si daca nu sunt curatate, in timp pot ajuta la tocirea acestor piese.

De ce avem nevoie: o surubelnita mare (in cruce), o surubelnita mica (de obicei cea din dotarea masinii), o periuta (cea din dotare, dar merge minunat si una pentru pictat sau pentru machiaj), cateva servetele si putina rabdare 🙂

Care sunt locurile pe unde trebuie sa umblam pentru a o curata: sunt doua – partea de sus, de langa axul masinii de cusut si partea de jos, unde se afla bobina si suveica.

Cat de des? Depinde de cat de des o folositi. Rar – o data pe luna. Des – o data pe saptamana! Trebuie sa recunosc ca uneori uit sa fac aceasta curatare si ungerea masinii la intervalul optim, dar cum imi aduc aminte, cum o fac!

Am pregatit un filmulet, sper sa va ajute!

Daca mai aveti intrebari, please do tell! Spor la cusut!

P.S. Pe contul de Youtube mai sunt cateva filmulete care va pot ajuta, check it out!

8 Replies to “Curatarea masinii de cusut”

  1. Bună, Alexandra! Off topic: ai idee pe unde aș putea găsi în București dantelă de tip chantilly, aceea cu niște „mustăcioare” la capete? Nu pot insera o poză să-ți arăt mai exact, dar un search pe Google te-ar putea lămuri cât de cât, în cazul în care tu nu o numești așa. Mulțumesc anticipat!

      1. Merci frumos pentru răspuns. Am găsit dantelă din asta chiar la SamExpo. Te întrebasem pentru că am mers la SabTextil, iar doamna de acolo nu știa exact despre ce vorbesc când am întrebat-o de chantilly. Anyway, chiar foarte utile informațiile de pe blog-ul tău. Cheers, darling!

  2. Buna Alexandra. O intrebare: in afara de cele 2 puncte de ungere, ar mai trebui uns lagarul arborelui mare, orizontal, al masinii, cel care transmite toate miscarile. Nu stiu pe unde, cum ar trebui desfacuta carcasa de plastic ??

    1. Buna Alin, nu cred ca este ok sa desfaci o masina casnica asa de mult. Ele vin din fabrica cu o vaselina care rezista foarte bine in timp. Eu am avut o masina timp de 8 ani si sincer a cusut perfect fara sa ung nimic in plus fata de ce am prezentat in articol. Iti dai seama ca masina casnica de cusut este facuta ca sa poata fi intretinuta de orice om fara cunostinte de mecanica 🙂

  3. Bună dimineața Alexandra.
    Cu siguranță iti voi mai scrie dar ieri, fups ce ti-am citit articolul despre curățarea mașinii, direct la Singer ul meu m-am dus să il curat… si când am “deschis-o” am zis că nu-i adevărat ce văd! Vai de ea saraca, ma mir ca am mai putut coase cu ea, era îmbâcsită!
    Am făcut-o lună si bec !
    Mulțumesc! Foarte util acest articol!
    O zi minunata sa aveți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.