DIY Hanorac extra larg

Salutare voua, ce mai faceti? Eu iar am luat o pauza de scris, de data aceasta foarte intemeiata si foarte fericita! O sa avem un copil, eu si cu sotul meu, Dragos! Nu v-am povestit despre Dragos si ce face el, promit sa o fac intr-un articol viitor! Acum sa ne intoarcem la tutorialul nostru de HANORAC EXTRA LARG!

Vine iarna/ vremea rece/ momentul cand te infofolesti si am zis ca s-ar potrivi foarte fain un tutorial de hanorac! Si nu unul oarecare, ci unul extra larg dar foarte moale si placut la purtat!

Sa o luam pe rand – NECESAREEEEEEE!

Materiale: molton (aprox. 2m), interior gluga (0.5 m), dantela (1 m), franjuri (1 m)

Ustensile: masina de cusut (SINGER MADAM 3), masina de surfilat (daca nu aveti, merge sa faceti zig-zag), foarfeca, bolduri, metru, creion.

PASUL 1: Desenat si taiat materialul

CORP: Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne masuram la bust ca sa vedem cat este minimul. Sa zicem ca avem 100 cm (alti oameni, eu nu :))))! La acestia mai adaugam intre 40 si 60 de cm (pentru lejeritate). Ca sa il croim usor, punem materialul in doua (spate si fata) si apoi inca o data in doua (stanga si dreapta). Desenam gatul (maxim 13 cm de la indoitura) si cu o adancime de 3 cm si umerii putin lasati. Apoi taiem la 1cm de desen. Lateralele o sa fie drepte.

MANECI: Avem nevoie de o bucata de material de 130 cm* 35cm. Daca ai mainile mai lungi, lasa 40-45 cm, le mai poti scurta apoi daca este necesar. Pune materialul in doua si apoi iar in doua (pe aceasi logica de mai sus). Apoi sus taiem la 32.5 cm in partea de sus (130: 2: 2 =32.5 cm) pe 35 cm (cat aveam initial). Maneca trebuie sa o ingustam jos (pe unde ne iese palma) si o putem aduce la 18 cm. AIci daca doriti sa adaugati dantela si franjuri, trebuie sa le taiati pe aceasi dimensiune de 32.5 cm).

GLUGA: Trebuie sa taiem 2 bucati pentru exterior si fix dupa acelasi tipar, doua bucati pemntru interior. Aici eu le desenez de obicei free-style. Dar daca nu va incredeti, puteti sa luati tiparul dupa un hanorac de prin casa.

MANSETE: Avem nevoie de 2 bucati de mansete pentru maneca. Eu le-am facut din acelasi material cu corpul de 30 cm*12 cm. Am taiat si putina dantela fix de aceasi lungime (daca doriti, desigur). Si o bucata cu 20-30 cm mai scurta decat latimea totala a hanoracului ( adunati si fata si spate si scadeti 2-/30 cm) pe 14 cm latime.

Cam asa ar trebui sa arate:

Aici avem toate partile componenete!
Corp *2, maneci *2, mansete maneci *2, gluga *4 (2+2), manseta jos hanorac *1

PASUL 2: Pus in bolduri si cusut mult pana este gata hanoracul!

Punem totul in boduri si ne pregatim de cusut. Le luam pe rand:

  • maneci – mai intai dantela si franjurii apoi pe lateral (poza 1&2)
  • gluga, fata la fata interior cat si exteriorul (poza 3)
  • mansete maneci: mai intai asez dantela, apoi cos pe lateral (poza 4&5)
  • corp – fata de spate (poza 6)

Dupa ce am cusut primul set, putem surfila atat umerii cat si manecile pe lateral. Apoi trecem la setul 2 de pus in bolduri si cusut, dupa cum urmeaza:

  • pus in bolduri si cusut maneci de corp (poza 1&2)
  • acelasi lucru il facem si la mansete de maneci (poza 3&4)
  • sa nu uitam manseta de crop (jos) (poza 5)
  • pus in bolduri si cusut gluga exterior de cea interiora si dat un tighel (poza 6).

Firesc, inainte de toate l-am probat ca sa vad daca totul este ok . L-am pus pe mine dupa ce am cusut manecile de corp ca sa vad daca lungimea este ok. Sau daca e nevoie sa scurtez manecile. La fel si cu lungimea. Este foarte important sa verificati si sa probati produsul cat mai des! Va faceti ceva personalizat dupa corpul vostru!

Ultimul lucru pe care il avem de pus in bolduri si cusut este gluga de corp. Am lasat-o la final pentru ca am ales sa suprapun putin capetele de la gluga. Astfel o sa arate cat mai a hanorac de cumparat si o sa iti dea senzatia de super calduros. Apoi le-am surfilat pe toate partile si l-am probat. Mi-am facut o mie de poze! Va las cu cateva ca asa de mult imi place cum a iesit ca sigur imi mai fac!

PASUL 3: Probat si pozat

Truth to be told, imi place super mult acest hanorac extra larg ca poate fi si o rochita veritabila. Poate fi purtat si cu jeans sau cu fusta in partea de jos, cu tocuri sau cu ghete, este destul de versatil. Ca sa nu mai zis daca il faceti din materiale super pretioase, gen matase! Iese cea mai eleganta bluza ever!

Va urez super spor la cusut!

Meanwhile, daca imi puteti lasa in comentarii ce alte tutoriale mai doriti sa vedeti, m-ar super ajuta pe viitor!

Va imbratisez mult si numai bine!

P.s. Daca aveti intrebari sau neclaritat, don’t hesitate to let me know 🙂

P.p.s. Acest articol a fost realizat cu sprijinul SINGER ROMANIA <3 Much THANKS!

P.p.p.s. Mai multe articole despre croitorie gasiti AICI 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.