Despre vatelina: cum alegem umplutura pentru perne

La Molcush am realizat pana acum muuuulte perne decorative, perne de alaptat, pentru spate sau perne simple de dormit, si nu in ultimul rand, jucarii de toate felurile 🙂 Toate au in comun cel putin un lucru: umplutura pentru perne pe care am folosit-o! Trebuie sa fie de calitate, fara doar si poate!

Umplutura pentru perne Superball

Sa le luam pe rand….

Denumire:

Am auzit doua variante – vatelina sau umplutura pentru perne. Vatelina este putin tricky, se poate intelege si un “soi” de material, folosit la dublarea paturicilor, hainelor, etc. Asa ca eu o sa folosesc umplutura pentru perne, ca sa nu existe dubii 🙂

Caracteristici:

Pentru ce produse cream noi, este foarte importanta calitatea acestei umpluturi. Cateva lucruri de care tin seama:

  • sa fie antialergica, certificata ca nu contine substante periculoase – cred ca este foarte important sa stii exact ce pui intr-un produs. Sunt copii si adulti care sunt mai sensibili, pot avea diverse alergii, ar fi bine sa nu contribui la ele.
  • sa fie foarte rezistenta in timp – vine ca o regula de baza la Molcush – nu cred ca este foarte placut sa iti cumperi o perna si dupa prima spalare sa fie un bulgare de umplutura adunat intr-un colt.
  • sa aiba un grad mare de elasticitate – strans legat de punctul anterior, cred ca experienta pe care o ai cu un produs este cu atat mai faina cand observi ca acesta isi pastreaza forma in timp.
  • sa permita aerului sa circule usor – o perna sau o jucarie trebuie sa nu capete miros de “invechit/ transpiratie” dupa cateva utilizari.
  • sa poata fi spalata la masina – cine nu isi doreste sa poata sa spele un produs (in special o jucarie) la masina si aceasta sa fie ca noua? Cum avem multe produse si pentru cei mici, cred ca este o trasutura foarte importanta.

De unde cumparam noi:

MINET CONF – ador aceasta firma! Are toate caracteristicile de mai sus si chiar in plus. Mi-a placut mult cand am gasit toate acreditarile pe care le au la acest produs. Umplutura se numeste SUPERBALL si vine in saci foarte mari (intre 15-20 kg). Dintr-un sac poti face foarte multe perne! Singurul dezavantaj este ca vinde doar persoanelor juridice, deci daca nu ai firma, trebuie sa gasesti alte solutii – sau sa apelezi la cineva cu firma!

Caracteristicile la umplutura de perne SuperBall:

caracteristici-superball-umplutura-perne

O sa continui sa o folosesc la Molcush, nu am avut nici cea mai mica problema cu ea pana acum 🙂

Unde o gasesti:

Din ce am vazut pana acum, nu sunt foarte multe locuri de unde poti cumpara umplutura pentru perne. Cateva variante, cu plusuri si cu minusuri, in functie de nevoi:

  • MINET CONF – depozitul din Bucuresti, este fix langa gradina Botanica (nu apar pe Google maps, dar am pus eu locatia aproximativa). Trebuie sa aveti firma pentru a cumpara de la ei si nu vand in cantitati mici, doar la saci. Este bine sa sunati inainte ca sa nu mergeti degeaba, nu au tot timpul umplutura pe stoc.
  • OBOR – gasiti aici saculeti mici (pentru 2-3 perne) la 25 lei – nu cunosc provenienta acestei umpluturi, dar daca aveti nevoie de ea pentru perne in gradina, sigur este foarte buna (citeste si articolul cu ce mai poti gasi la Obor)
  • SAM EXPO – aici gasiti mai multe variante de saci – de la mici la foarte mari (15-20 kg – cat sa umpli 40 de perne), calitate buna – au saci de la Minet Conf, doar ca fiind distribuitori, o sa fie si preturile mai mari. (citeste si articolul cu ce mai poti gasi la SamExpo)

Produse la care am folosit aceasta umplutura:

Perne decorative

Perna decorativa galbena cu dantela Molcush  Perna decorativa triunghi Molcush  Perne cu print personalizat Molcush

Perne de alaptat personalizate

perna de alaptat personalizata Molcush

Jucarii de toate felurile

Bufnite Molcush  Casute jucarii Molcush  Jucarie Molcush

Nu este un post platit, nu am primit nici un sac de umplutura gratis sau ceva de genul, pur si simplu sunt foarte multumita de un produs si am zis sa va spun si voua 🙂

13 Replies to “Despre vatelina: cum alegem umplutura pentru perne”

  1. Bună, am dat peste articolul tău din întâmplare încercând să găsesc această umplutură. Am dat peste tot felul de site-uri care mai de care ajungând să mă enervez peste măsură. Unul dintre ele îmi tot modifica alegerea punând de fiecare data kilograme în plus. Aș vrea să știu dacă aceste “magazine” au un site de pe care aș putea comanda căci mi-a plăcut modul deschis în care ai vorbit despre fiecare. Mulțumesc frumos pentru timpul acordat și un sfârșit de săptămână liniștit!

    1. Salutare, Camelia, multumesc tare mult pentru mesaj. Eu iau aceasta vatelina direct de la ei, de la MINET CONF, doar ca din pacate ei vand doar la firme. Despre site-uri, sincer nu am cumparat niciodata vatelina, ca nu stiu exact ce cumpar. Tu esti din Bucuresti? daca vrei ne putem intalni si gasi o solutie 🙂

  2. Buna Alexandra. Am descoperit articolele tale care sunt foarte utile si de mare ajutor. Ma intereseaza si pe mine sa cumpar umplutura pt jucarii insa nu gasesc pe nici in site adresa depozitului din Bucuresti si nici preturile. Poti sa ma ajuti , te rog, cu un nr de tel de la depozit si cu adresa respectiva. Multumesc frumos.

    1. Salutare, Mary, scuze de raspunsul intarziat. Depozitul din Bucuresti nu vinde decat angro – la saci de 15 -20 de kg – asta inseama muuuuuuulte, foarte multe jucarii. Pus ca vand doar catre fimre, nu poti cumpara ca persoana fizica. Dar poti gasi online, trebuie doar sa cauti umplutura superball.

      Te pup si zi frumoasa!

  3. Buna ziua, sunt superbe creatiile dvs. Atat de multe culori, mie personal imi umplu inima de bucurie, imi dau ghes sa trec la lucru, ceea ce ma indeamna sa va intreb de unde pot cumpara umplutura pentru pernute decorative.
    Va multumesc pentru timpul acordat, va doresc multa creativitate si mult spor la lucru!

    1. Multumesc tare mult Nicoleta! Mult spor si tie, sa te apuci de cusut si sa faci lucruri minunate!
      Vatelina poti cumpara de la Obor daca esti din Bucuresti, daca nu sunt mai multe site-uri care vand – trebuie doar sa cauti pe net vatelina Superball.

      Te imbratisez!

    2. Bună seara! Frumoase creații…felicitări! Vă las un link unde am comandat eu umplutura Superball și e tot de la firma Minet, dar aici vând și la persoane fizice începând cu saci de 5kg, iar transportul costă în jur de 25 de lei(Galați), dar probabil depinde de oraș. Sper că am fost de ajutor și să aveți zile senine și condimentate cu tot ce e frumos și bun în viață!

      http://magazin-textile.ro/umplutura-superball/68-umplutura-perne-superball-minim-3-kg.html

  4. buna,
    am descoperit articolul cautand pe internet umplutura pentru 2 perne decorative. In afara faptului ca esti singura care da un sfat privind materialele, prezentand avantaje/dezavantaje, esti unica care indica si de unde anume pot fi cumparate. Totusi, nu prea imi dau seama unde anume la Bucur Obor, pt ca potrivit indicatiilor de pe harta, magazinul ar fi chiar deasupra pasajului sau in lateral dar eu nu am vazut pe acolo niciun magazin.
    Te rog, imi poti spune unde anume la Bucur Obor? se pare ca nu prea ma descurc. As putea cumpara umplutura de la tine? Nu am nevoie decat pt 2 perne si m-am umplut de nervi cautand pe internet si negasind vreun magazin si nici nu am timp sa alerg prin oras.

    multumesc mult
    irina

  5. Buna seara!!!Am gasit la dv informatii foarte utile!!! As dori niste informatii privind materialul folosit pentru perne de dormit,de care trebuie sa fie,de unde il pot comanda!!! Multumesc mult!!!

  6. Buna 🙂 Am dat peste articolul dumneavoastra si mi se pare super interesant. Cautam si eu alternative la granulele de polistiren pt confectionarea unui puf. Oare aveti ceva recomandari? Multumesc mult

    1. Hey Vio, din pacate nu cred ca ai alte alternative pentru puf in afara de polistiren. Vatelina sau umplutura pentru perne nu are aceasi duritate ca bilele si nu o recomand pentru a umple un puf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.